Puzzelfietstocht Noord-Limburg
Op fietsen op pad door het schitterende ‘bosgebied’ gelegen tussen Tegelen en Swalmen. Op pad met kaart en kompas en met allerlei cryptische omschrijvingen om de route te volgen.
Teamworkopdrachten onderweg: hoefijzerwerpen / pudebak / boomstam zagen / ringsteken met de fiets / Limburgs Bier proeven / vragen over de cultuur en omgeving van ons mooie Limburgse landschap / een collage maken van de mooiste momenten met een polaroid camera / Limburgse lunch / Smaakvolle Limburgse Prijzen.

Koningsvogelschieten
Het ‘Koningsvogelschieten’ is het beste van het oude Limburgse cultuurgoed.
Er wordt geschoten op een houten vogel die op een 12 meter hoge paal is bevestigd.
De in uniform gestoken schietmeester laat de deelnemers om en om schieten net zolang dat de houten vogel omlaag valt. Die het laatste stukje afschiet zal als “Schutterskoning” gehuldigd worden.
Bourgondisch Limburgs genieten van een Limburgs biertje, Limburgse witte wijn, een glaasje fris of een stuk Limburgse vlaai met koffie. Muzikanten zorgen voor passende blaasmuziek.
Handboogschieten en kruisboogschieten kunnen een aanvulling zijn. Vaandeliers zorgen voor een mooie show.

Klooster Uelingsheide
Likeur of wijnproeverij
Klooster Uelingsheide, waar een klein aantal geestelijken tot rust komt. Men importeerde wijnen in grote vaten waarna ze hier in flessen werden
gestoken. En zo naar de parochies gingen als miswijn.
Vandaag de dag is er een wijnhandel in de betere kwaliteitswijnen. Een der broeders heeft enkele speciale recepten ontwikkeld voor enkele bijzondere likeuren. U kunt kiezen voor een wijn of een likeurproeverij.
Een rondleiding in het klooster met toelichting over het leven in het klooster maakt het bezoek voor een wijn- of likeurproeverij compleet.

Wandeling door het Holtmühlebos
met Oud-Limburgse Kasteelspelen

Wandeling door de bossen gelegen nabij Chateau Holtmühle / briefing / indeling teams / posten onderweg met “Oud-Limburgse Kasteelspelen / teamscore / iedere deelnemer doet mee / pierbol / kogelspel / blikwerpen / spijkerslaan / Limburgse culinaire prijzen.

Kasteeltuinen Arcen
Kasteeltuinen Arcen zijn de mooiste en meest bijzondere tuinen in Noord-Limburg.
Per luxe touringcar naar Arcen / begeleider zal diverse wetenswaardigheden over de omgeving vertellen / rondgang door deze bijzondere tuinen / door een gids begeleid / Limburgse koffietafellunch in het Koetshuis.

Pottenbakkersmuseum
Het Pottenbakkersmuseum, welke gelegen is naast Chateau Holtmühle.
In dit museum krijgt u een rondleiding van ca. 45 minuten. Het museum wordt gezien als het centrum voor geschiedenis en hedendaagse cultuur van Tegelen e.o. Tevens herbergt het een unieke collectie Tegels aardewerk. Van gebruiksaardewerk loopt er een lijn via sieraardewerk naar pronkstukken.
Er wordt ook aandacht besteedt aan hedendaagse keramiek.