Ons werkterrein zijn het Zuid-Limburgse heuvellandschap en de Belgische Ardennen.

Vrijwel iedereen kan deelnemen aan onze adventure programma’s. Ervaren instructeurs zorgen voor een veilig en soepel verloop. We bieden diverse arrangementen. Wilt u een dagprogramma of een programma met een of meerdere overnachtingen. Ook in de programmakeuze is alles mogelijk.

Adventuredag Vijlenerbos
10.00 uur aankomst en briefing bij boscafé ‘t Hijgende Hert. Onder het genot van een kop koffie met Limburgse vlaai kennismaking met de instructeurs.
10.30 uur gaat u op pad met kaart en kompas. Onderweg de volgende opdrachten, Touwbrug, handboogschieten, boomstam zagen, touwbaan-run, spinneweb, paalwerpen en Blindrijden met de Land Rover. Pick-nick lunch midden in het bos.
17.00 uur afsluiting van de dag met prijsuitreiking voor het winnende team.

Op pad per mountainbike
Op een mountainbike fietsen we een parcours dat ons leidt over bospaden, glooiend terrein, en doorwaadbare rivierbeddingen. De 21 versnellingen zijn beslist nodig en mede hierdoor genieten we van de ongerepte natuur en schilderachtige dorpjes. Een instructeur fietst met u mee. 2,5 uur durend.

Mountainbikechallenger
10.00 uur aankomst en briefing. Koffie en Limburgse vlaai. Kompas met stafkaart geeft de route aan. Competitie in kleine teams. Met onderweg de volgende opdrachten, handboogschieten, spinneweb, mountainbiketrail, paalwerpen en blindrijden met de Land Rover. Pick-nick.
17.00 u afsluiting van de dag met prijsuitreiking voor het winnende team.

DrielandenChallenger
10.00 uur aankomst, ontvangst met koffie en Limburgse vlaai, briefing.
Op het hoogste punt van Nederland te Vaals is er een leuke, mooie looptocht waar u 3 landen aan doet. Tijdens deze tocht komt u spannende hindernissen tegen zoals tokkelen vanaf een 40 m. hoge toren langs een 80 m. touw omlaag suizen, hoeveel tijd is er nodig om tot het middelpunt van Europa’s grootste Labyrint te komen, speerwerpen, laserkleiduifschieten en een brug bouwen. Een Limburgse koffietafellunch en na afloop een passend drielandenbuffet maken deze dag compleet.

Mountainbike - Land Rover Experience
10.00 uur briefing en indeling der teams. Per mountainbike en per Landrover 110 wordt deze hike gevolgd. Per team ligt er een route om de hike te volgen klaar.
De route wordt aangegeven met 4 kaartcoördinaten.

Grotbiken
Uw gids leidt u door het gangenstelsel in de mergelgrotten en zal u wijzen op de mooie plekjes. Het parcours is niet lastig, het gaat om het unieke karakter van de tocht.

Teamworkopdrachten
Denktank
Er liggen voor ieder team twee enveloppes klaar met 20 vragen over een bepaalde prestatie, gezegde of wetenschap.

Handboogschieten
Men krijgt van te voren aangegeven om per team een bepaald aantal punten te schieten. Hoeveel schietbeurten heeft men nodig.

Jeepmanouvrability
Bij deze opdracht is het de bedoeling om met de Land Rover een aantal hindernissen te overwinnen met o.a. jeepduwen en behendigheidsrijden

Spinneweb, tangram en
blindemanopdracht

Dit zijn diverse opdrachten waarbij fysiek praktisch handelen en nadenken tot de verbeelding spreken.

Sleutelwoord
Antwoorden uit vragen over herkenningspunten uit de route vormen tezamen een sleutelwoord.

‘Collage’
Met een polaroid camera onderweg foto’s maken van deze leuke en avontuurlijke dag om na afloop hiermee een originele collage maken. Deze moet te begrijpen zijn voor iemand die deze tocht zelf niet heeft meegemaakt. Een blijvende herinnering!